Recent is de samenwerking tussen AviVet en ATCI (Aeres Training Centre International) versterkt.

ATCI is een onderdeel van Aeres en organiseert nationale en internationale cursussen en trainingen op het gebied van pluimvee, varkens en mengvoer. Jaarlijks komen er honderden cursisten vanuit de gehele wereld voor een training van één tot negen maanden naar Barneveld. “learning by doing” is al bijna 50 jaar het motto, vroeger onder de naam PTC+ en recent onder de naam van AeresTCI. Daarnaast worden er ook vele praktijkgerichte kortere cursussen en bedrijfstrainingen aangeboden.


Al enkele jaren verzorgen dierenartsen van AviVet trainingen bij ATCI, voornamelijk op het gebied van gezondheidszorg, ziekteleer, preventie etc. Daarnaast is AviVet ook betrokken bij het Poultry Expertise Centre en bij de ontwikkeling van innovaties en nieuwe cursussen. AviVet staat volop in de praktijk en hierdoor kan er toegepast en praktijkgericht onderwijs gegeven worden. ATCI en AviVet vinden deze samenwerking van groot belang voor de toekomst en hebben dit vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst.

Naast de theorie wordt vooral ingegaan op de praktische toepasbaarheid voor de cursisten en gaat de docent met de cursisten de stallen in en wordt er onderzoek in het laboratorium uitgevoerd. Afhankelijk van het onderwerp kan dit plaats vinden op de praktijkaccommodaties van Aeres of in het laboratorium van AviVet in Lunteren.