AviVet is in 2009 opgericht als gespecialiseerde dierenartspraktijk voor pluimvee. Vanaf het begin met de visie om pluimveehouders samen met andere erfbetreders pro-actief te voorzien van deskundig en onafhankelijk advies. Hier staan we nog steeds voor en niet voor de verkoop van producten. Veehouders en vertegenwoordigers die met AviVet samenwerken kunnen dit bevestigen. Na 10 jaar kijken we trots terug en mogen we concluderen dat dit leidt tot goede bedrijfsresultaten en tevreden pluimveehouders.

Kennis verkopen betekent automatisch ook durven te investeren in kennis en onderzoek. Zonder deze investering is het simpelweg onmogelijk om de pluimveebedrijven optimaal te blijven voorzien van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Het betreft niet alleen wetenschappelijke kennis, maar ook bijvoorbeeld veranderingen in wet- en regelgeving. Daarnaast werkt AviVet nauw samen met onderwijsinstellingen om jonge mensen te enthousiasmeren voor de pluimveehouderij.

De agrarische sector is in beweging. Door de maatschappij en overheid wordt de veehouderij steeds kritischer bekeken. Welzijn, stikstof, residuen, fijnstof: er worden veranderingen verwacht en soms afgedwongen. In de pluimveehouderij zijn nieuwe concepten, zoals het afmesten van leghaantjes, het beperken van inzet van ontwormingsmiddelen en het voeren van reststromen voorbeelden van nieuwe uitdagingen.

AviVet beweegt en denkt met de sector hierin mee en kijkt vol vertrouwen uit naar een volgende 10 jaar pluimveegezondheidszorg in Nederland.