AviVet is in 2009 opgericht door Roland Bronneberg vanuit zijn overtuiging dat een gespecialiseerde pluimveedierenarts meer kan dan alleen dieren gezond houden. De hedendaagse pluimveedierenarts is namelijk bij uitstek geschikt als onafhankelijke adviseur over bedrijfsmanagement, staltechniek, klimaat en voeding. Pro-actieve veterinaire begeleiding, een preventieve aanpak en samenwerking in de keten zijn belangrijke uitgangspunten. Deze moeten leiden tot een optimaal bedrijfsresultaat met gezonde dieren. Vanuit die overtuiging wordt de pluimveesector ondersteunt met diergeneeskundig advies, bedrijfsbegeleiding, onderwijs, training, onderzoek en innovatieprojecten.

AdVee Dierenartsen vindt haar oorsprong in het zuiden van Nederland en is actief in rundvee, varken en uiteraard pluimvee. Er werken in totaal 38 dierenartsen diersoortgericht waarvan maar liefst 14 in team pluimvee. AdVee Dierenartsen is actief in het hele land en een stukje in België en Duitsland. Pluimvee betekent bij adVee de legsector (vermeerdering, broederij, opfok en leg van bio tot en met kolonie) en de vleessector (vermeerdering en vleeskuiken, regulier en de diverse concepten). Rob Vriens, pluimvee dierenarts bij adVee Dierenartsen: “Samen met onze klanten en andere erfbetreders werken wij bij adVee hard aan gezond pluimvee en besteden vanuit die zienswijze ook veel aandacht aan voeding, klimaat en advisering over het totale management. Samen voor gezond boeren. Wij zien uiteraard ook dat de markt in de pluimveesector verandert en daar willen wij met ons team proactief op inspelen. AviVet is een mooie aanvulling en een verbreding van onze diensten voor de Veluwe en het noorden van het land.”

AdVee Dierenartsen is al enige tijd actief in de pluimveesector op de Veluwe en daarom was het een logische stap om de praktijk van AviVet per 1 september over te nemen. Met een eigen locatie en extra medewerkers ter plaatse wordt de basis van waaruit adVee Dierenartsen de pluimveesector in de Veluwe en het noorden kan bedienen nog sterker.

Roland Bronneberg, voormalig eigenaar AviVet, is blij dat hij in adVee Dierenartsen een goede en kundige partij heeft gevonden om zijn werk voort te zetten. De overname is zeker niet over één nacht ijs gegaan. Beide partijen hebben echt de tijd genomen om elkaar te leren kennen en te kijken of er een match is voor de klanten. Roland: “Het was voor mij tijd voor een nieuwe wind. Privé en zakelijk. Ik draag nu met een goed gevoel de praktijk over en wil de tijd die ik werk vooral besteden aan het overdragen van mijn kennis en het inspireren en enthousiasmeren van mensen die in de pluimveesector werkzaam zijn of nog gaan werken.”